фирми продукти
представяме
работа
 
Украса за маса "Огън и лед"

Изненадайте своите гости с тази нестандартна и ефектна празнична украса за масата. Тя съчетава в себе си цветя и свежа зеленина и най-важното – събира на едно място две противоположни стихии, огън и лед. За още по-силен ефект можете да направите няколко такива украси и да ги поставите една до друга в голям поднос върху масата.

коледа

Какво Ви е необходимо (за 1 декорация):

* 1 празна картонена опаковка от мляко или сок, с изрязана горна част
* Висока декоративна свещ, с диаметър 5 см.
* 6 или повече розови цветчета
* Клончета бодлива зеленика или друго вечнозелено растение (например елхови клонки)
* Работни ръкавици
* Ножици
* Плитка кутия или поднос


Инструкции:

1. Поставете свещта в центъра на изрязаната картонена кутия – ако се налага срежете горната част на кутията още, така че да постигнете желаната височина спрямо свещта.

2. Около свещта поставете свежата зеленина и цветчетата от роза (добре е да носите предпазни ръкавици). Оставете част от декорацията да се показва над ръба на кутията. Накрая напълнете картонената кутия с вода и я поставете във фризера, докато водата замръзне.

3. За кратко поставете кутията в гореща вода, за да извадите от нея по-лесно ледената форма (ако се наложи разкъсайте картона). Поставете готовата декорация във фризера до момента, в който ще я използвате.

4. Когато дойде моментът да украсите масата, поставете декорацията в плитък декоративен съд, в който да се събира водата от топящия се лед. Доукрасете с още свежа зеленина и цветя по желание и запалете свещта.

Забележка: Въпреки, че свещта е заобиколена от лед, никога не я оставяйте запалена без надзор, особено, ако около нея има лесно запалими предмети и материали.


Източник: bhg.com







3 юли 2011 11:40 | след година и половина открих топлата вода...
От: нели
по описания начин, но добавете разтворен желатин, може и безвредна боя. Добре е да не е много високо. И оставете в хладилник за поне 1 ден. Хубавото е че с желатина цялата декорация е по-прозрачна (от колкото с леда) и ефекта е страхотен
17 декември 2010 14:13 | ledeni dekoracii
От: polin
ideiata za ledenite decoracii prosto e varhovna...pritesniava me fakta 4e se topiat...a i toplinata ot sve6ta...vse pak e mnogo originalno..haresva mi ....6te opitam....VESELA KOLEDA na vsi4ki
16 август 2009 20:03 | pohvala
От: po4itatelka
mnogo krasivo,mnogo iziskano.blagodaria za udovolstvieto
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
Коледа, Нова година, празнична украса, украса за маса, новогодишна украса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg